CBD olja för att hitta fokus och sinnesro

Det här är en kort berättelse om hur CBD olja fick mig att känna sinnesro och fokus. Under stora delar av min vakna tid, samt lite om hur CBD olja fungerar. Lasse heter jag och är 23 år. Är diagnostiserad med ADD och ADHD, som är ett neurologiskt funktionshinder men har ingenting med nedsatt intelligens att göra. En av symtomerna kan vara svårigheter med att hantera koncentrationen.

Att leva med ADD eller ADHD

Som kan vara mycket påfrestande, vilket jag har fått känna på genom alla mina år. Och nu på mitt nuvarande arbete på en verkstad. Jag såg på en dokumentärfilm från USA som handlade om hur CBD olja kan hjälpa till. Och med alla de besvär som kommer med diagnosen. Nu har jag använt CBD olja i snart ett års tid. Och jag kan stolt säga att det är en stor lättnad från de flesta av mina symtom har minskat avsevärt. 

Studier har visat att ADHD och ADD

Kan bero på en brist på dopamin. Detta ämne produceras i hjärnan och som fungerar parallellt med det centrala nervsystemet. Dopamin är en signalsubstans som påverkar och reglerar allt ifrån uppmärksamhet, motorik, entusiasm och humör. Precis det som jag behöver för att fungera både privat och i arbetet, och det hjälper CBD oljan till med. Intag av CBD olja påverkar nätverket med receptorer för cannabinoider. Det endocannabinoida systemet, som löper genom hela kroppen, påverkar även vår hjärna. Detta kan vara en förklaring till varför CBD hjälper som exempelvis mig med ADD.

Allt det här kan låta väldigt komplicerat

För den oinsatte, men jag som har läst väldigt mycket om CBD olja. Och användningen för min egen del har verkligen hjälpt mig. Så därför fick jag frågan om jag kan skriva av mig lite och förhoppningsvis kan det hjälpa någon. Om jag bara får en annan människa att prova det här. Som känner en positiv förbättring i vardagen, så är jag mer än nöjd. Lycka till och må bäst alla glada individer där ute!