Biffgrillning på utomhusgrill

Förbered dina matvaror och tillbehör

Det bästa är att ha allt kött, redskap och smaksättningar redo och i närheten. Så att du inte behöver springa fram och tillbaka. Det kan vara farligt att lämna en gasgrill utan tillsyn.

Så se till att du är redo att laga mat innan du sätter på grillen. För att förbereda biffarna, lägg dem på en pappershandduk. Pensla nu lite olivolja på varje sida och strö salt och peppar.

Grilltemperatur

Det viktigt att notera den inre temperaturen för den tjockaste delen av köttet. Inte temperaturen i den miljö som biffen lagas i. Sätt grillen på högsta temperatur och stäng locket. Låt den värmas upp i 20-30 minuter. Medan det värms upp, ta ut dina biffar och låt dem värma upp till rumstemperatur. Biffarna lagas mycket jämnare om köttens inre temperatur är rumstempererade.

Det finns två huvudfaktorer att tänka på när du bestämmer den ideala bifftemperaturen för att tillaga köttet på. Eftersom tillagningstemperaturer är viktig för biffar och andra köttprodukter inte faller under den 145-graders värme. Som rekommenderas för att förhindra matburna sjukdomar. Och att välja den högsta kvaliteten på köttet. Och hantera den med största försiktighet är avgörande för din och andras hälsa du lagar mat för.

Kolla gallret på grillen

Se till att dina galler är rena och oljade innan du lägger dina biffar på dem. För att olja gallret kan du använda en pensel. För att gnida fett som flyter ut från dina biffar på de heta gallerna. Ta biffen ur kylen minst 15 minuter innan du lagar mat, pensla sedan båda sidorna av biffen. Detta gör att köttet värms upp något snabbare och fibrerna säras av och köttet blir mörare.

Lägg inte biffen direkt över lågorna. Och när biffen tilllagas kommer fett att droppa ner och få lågorna att hoppa upp och bränna biffen. Laga biffen i 2 till 3 minuter, beroende på hur välgrillad biffen ska vara. Och rotera sedan biffen 45 grader och koka ytterligare 2 till 3 minuter för att ge biffen gallermönstrade märken. Vänd biffen och upprepa processen på andra sidan.

Vila biffen efter grillningen

Låt biffen vila i cirka fem minuter innan servering. Om du inte låter det vila förlorar du köttsaften när du gör ditt första snitt i biffen.